Eerste intentie voor een succesvolle samenwerking

teamhoreca_chocolafdefabriek
Samen werken in de Chocoladefabriek

Sinds vorige week is er een intentieovereenkomst tussen de Bibliotheek Gouda en een fantastisch horeca-team van vijf enthousiaste ondernemers (Koffiefabriek, Leef Catering en Relevium Hospitality) die een passie voor gastvrijheid en ervaring in de horeca hebben.

Wij -de bibliotheek- denken van oudsher in termen van leden en klanten. De horeca denkt vooral in gasten. Klant en gast is één en dezelfde persoon: lid, niet-lid, eenmalige bezoeker, vaste gast; het maakt niet uit. Hoe meer we met elkaar werken, hoe meer de gezamenlijke belangen en doelen worden gediend zo is onze  overtuiging. Een herkenbaar en authentiek concept (passend bij de missie) levendigheid, commerciële exploitatie van de horeca (omzet – winst), maatschappelijk ondernemen van de bibliotheek (leden – inkomsten) leidt tot continuïteit.
Kwaliteit vinden we allebei belangrijk: professioneel en vriendelijk personeel dat interesse toont in het lid/de gast en dat getuigt van vakmanschap en service. We creëren samen een overzichtelijke inrichting: sfeervol, hygiënisch, goed verlicht, WIFI, zitcomfort, kortom, een mooie balans tussen levendig en rust. En ook voor het aanbod van de kaart geldt een hoge kwaliteit tegen betaalbare prijs. In de samenwerking zien we elkaar als “partners in business”. De samenwerking is te oefenen, gaat groeien en mag botsen zolang dit met onderling respect, vertrouwen en compassie verloopt. Uitgangspunt is dat “We” collega’s zijn in de Chocoladefabriek.

Samen met deze Horeca, ‘t Streekarchief Midden-Holland en de Drukkerswerkplaats ontstaat er een unieke plek in Gouda waar je zeven dagen per week terecht kunt om te lezen, werken en studeren. Waar je kunt genieten van een goede kop koffie met gebak of een vers bereide maaltijd. En, geen tijd om te koken? Geen nood, de maaltijden zijn ook af te halen.

En dan is de bouw nog niet eens gestart…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s