Schuiven en testen

De nieuwe kast

We schuiven wat af met onze boeken. Bij de sluiting van de Bibliotheek Goverwelle in 2011 zijn alle jeugdboeken naar de Kinderbibliotheek Goverwelle in de Goejanverwelle school, en naar de Kinderbibliotheek Oosterwei  in het Nelson Mandelacentrum gegaan. Alle kinderen uit deze wijken kunnen gebruik maken van deze bibliotheekvestigingen speciaal gericht op kinderen in de basisschoolleeftijd. De collectie voor volwassenen is verdeeld over de centrale vestiging, de vestiging in Bloemendaal en de Plug-in Bibliotheek in Goverwelle. De Plug-in Bibliotheek is een soort mini bibliotheek, een onbemande vestiging met een relatief kleine, maar actuele collectie.

Straks gaan we weer aan het schuiven met onze collecties. De jeugdboeken van Bloemendaal gaan naar de kinderbibliotheek Bloemendaal in de Plaswijckschool. Een deel van de romans blijft in een Plug-in Bibliotheek in Bloemendaal. De rest gaat samen met de boeken van de Centrale bibliotheek naar de Chocoladefabriek aan Klein Amerika. In totaal staan er straks in de stad 80.000 boeken, van en voor ons allemaal, verspreid over alle locaties in Gouda.

Om deze boeken goed toegankelijk en overzichtelijk te kunnen tonen zijn we aan het testen. Een presentatiemeubel staat bij de ingang van de Centrale Bibliotheek en een nieuwe boekenkast vind je bij de romans. Heb je het al gezien? We zijn benieuwd naar je mening!

2 thoughts on “Schuiven en testen

  1. De nieuwe boekenkast ziet er goed uit en heeft als grootste pluspunt het presentatie-
    blok wat erg uitnodigend werkt. Vanwege de hoogte en de opstap lijkt het mij nodig in de opstaande randen van de kasten wat handgrepen te laten installeren waardoor hoog geplaatste boeken makkelijker zijn te pakken of in te zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s