Stilte in de Goudse Bibliotheken tijdens de bouwvak?

Foto_FloriandeVisser

Terwijl een groot gedeelte van Nederland op vakantie is , gebeurt er van alles in- en om de nieuwe huisvesting voor de bibliotheek en het archief: de Chocoladefabriek. Alleen: dat kun je niet zien.  Het zijn voorbereidingen voor samenwerkingsovereenkomsten, voor de toekomstige opstelling van de collectie, voor de programmering, voor de inrichting, voor de ICT, voor de verbouwing en ga zo maar door.

Medewerkers van bibliotheek en archief buigen zich over heel verschillende zaken en voelen zich uitgedaagd om de klus gezamenlijk tot een succes te maken.  Ben Tiggelaar beschrijft in zijn column in de NRC van 20 juli de realistische optimisten: “Die geloven in het succes en onderkennen tegelijkertijd dat de weg ernaar toe lastig en veel energie, moeite, denkwerk, planning en tijd zal kosten” Einde citaat. En inderdaad: gezond optimisme, 20% inspiratie en 80% transpiratie helpt ons om de klus tot een goed einde of -liever gezegd- tot een goed begin te brengen.

De enige die op dit moment zichtbaar in de Chocoladefabriek aan het werk is, is de jonge kunstenaar Florian de Visser. Hij helpt ons om later blijvend te kunnen zien hoe het productieproces in de fabriek eruit zag.

2 thoughts on “Stilte in de Goudse Bibliotheken tijdens de bouwvak?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s